nedelja, 21. april 2013

Izdelava spletnih strani


Izdelava strani  vključuje veliko različnih znanj in disciplin v proizvodnjo in vzdrževanje spletnih strani. Pogosto se izdelovalci spletnih strani, združijo v skupine, in tako zajemajo različne vidike procesa načrtovanja strani.

Izraz izdelava strani  se običajno uporablja za opis procesa načrtovanja v zvezi z nečim, o čem se bo internetna stran oblikovala. Izdelava internetnih strani delno prekriva spletni inženiring v širše področje razvoja spletnih strani. Od spletnih oblikovalcev se pričakuje, da imajo zavest o uporabnosti in če njihova vloga vključuje ustvarjanje, potem se tudi pričakuje, da so na tekočem s smernicami za spletno dostopnost . Uporabnik takšnih storitev poda nek koncept kako bi naj naročena internetna stran delovala in približno izgledala, nato mu izdelovalci spletnih strani  svetujejo glede uporabnosti te strani in sestavijo funkcionalno želeno internetno stran.

Čeprav ima izdelava internet strani dokaj nedavno zgodovino (1988), je lahko povezana z drugimi področji, kot so grafično oblikovanje. Vendar je izdelavo treba razumeti tudi s tehnološkega stališča. Ta je postal velik del vsakdanjega življenja ljudi. Težko si je predstavljati interneta brez animiranih grafik, različnih stilov tipografije, ozadjem in glasbo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar